Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@20:37:30 GMT

یادآوری‌هایی که به سینما معنا داده‌اند

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۱۲۷۸۰

یادآوری‌هایی که به سینما معنا داده‌اند

مجید میرفخرایی طراح صحنه در خصوص فعالیت های مسعود جعفری جوزانی یکی از کارگردانان سرشناس یادداشتی را نوشت که در ذیل از نظر می گذرانید.

به گزارش برنا؛ اگر فردی دچار بیماری آلزایمر شود. به تدریج حافظه خود را از دست می‌دهد. در حال حاضر علاجی برای این بیماری پیدا نشده است. ولی حافظه تاریخی با خواندن و یادآوری تاریخ پا بر جا می‌ماند!

یکی از کارگردان‌هایی که با ساخت فیلمهای خود سعی کرده است تاریخ این مرز و بوم را زنده نگهدارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعود جعفری جوزانی یا همان عمو جان خودمان است.

او در تمام فیلم‌هایش از «شیر سنگی» گرفته تا سریال «در چشم باد» با سناریوهایش سعی در یادآوری تاریخ برای مخاطبان امروزی سینما و تلویزیون داشته است.

در سریال «در چشم باد» در کنار او شاهد بودم که با چه دلسوزی‌ای این مهم را انجام می‌داد و در فیلمنامه‌اش به بهانه سرنوشت خانواده‌ای به نام ایرانی، چه دلنشین دوران‌های معاصر تاریخی را به تصویر کشاند.

از دوران میرزا کوچک خان گرفته تا جنگ جهانی دوم و انقلاب و در آخر فتح خرمشهر در دوران دفاع مقدس.

مسعود جعفری جوزانی توانست مقطعی از دوران تاریخ معاصر را در زندگی یک خانواده ایرانی از پدر گرفته تا فرزندانش با استناد به وقایع تاریخی به سریالی جذاب و ماندگار تبدیل کند.

خاطرم هست که برای فیلمبرداری سریال، ۳۴۰ لوکیشن طراحی، ساخته و بازسازی‌ شد. همینطور بیش از هزار دست لباس برای دوران‌های مختلف طراحی و دوخته شد تا فضاسازی نزدیک به واقعیت و قابل باور باشد.

گروه سازنده سریال «در چشم باد» به پشتوانه عمو جان در جنوب ایران، گرمای طاقت‌فرسای تابستان خرمشهر و سر بندر، روبروی شبه‌جزیره فاو را تحمل کرد تا در میان نخل‌های بی‌سر، یکی از سخت‌ترین پلان‌های دفاع مقدس را فیلمبرداری کند. و در شمال ایران در هوای ابری و بارانی حمله متفقین به نیروی دریایی با ناو و کشتی‌های آن دوران تصویربرداری شد.

از هواپیما در اولین آشیانه در فرودگاه قلعه مرغی تا ماشین دودی و لکوموتیو و واگن‌های قطار دوران جنگ دوم، همگی بازسازی شدند تا همه چیز واقعی جلوه کند.

همه می‌دانیم که تعداد فیلم‌ها و سریال‌های ماندگار از این دست، بسیار انگشت شمارند.

حالا این پرسش مطرح می‌شود اینکه آیا دوباره فرصت ساخت چنین سریال‌هایی قبل از فراموشی تاریخی پیدا خواهد شد یا عارضه آلزایمر نزد عده‌ای باعث می‌شود ساخته‌های ماندگار چون سریال «در چشم باد» از ذهن و حافظه تاریخ سینمای این مملکت پاک شود؟!

زمانه عوض شده و دیگر نمی‌توان تاریخ را به دلخواه نوشت…!

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آلزایمر سینما و تلویزیون جنگ جهانی دوم انقلاب خانواده پدر دفاع مقدس ایران هواپیما فرودگاه جنگ ذهن جنگ دوران دفاع مقدس ذهن سینما و تلویزیون هواپیما مجید میرفخرایی چشم باد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۲۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پیش‌تولید سریال «مستوره اردلان» در کردستان

علی مرادی امروز در جلسه قرارگاه رسانه و فضای مجازی کردستان که با موضوع روز دختر در سالن جلسات صداوسیمای کردستان برگزار شد، گفت: سریال سریال ماه‌شرف خانم ملقب به مستوره اردلا  در ۳۰ قسمت ۴۰ دقیقه‌ای تولید می‌شود.

مدیرکل صداوسیمای مرکز کردستان اضافه کرد: عدم تعیین‌تکلیف شهرک سینمایی سنه‌دژ موجب تاخیر در تولید این سریال شده است که هفته آینده با پیگیری استاندار کردستان تعیین‌تکلیف خواهد شد.

وی گفت: شهیده ناهید فاتحی‌کرجو، فاطمه اسدی، فرشته باخویشی نمونه‌هایی از زن مسلمان کرد قهرمان هستند که نباید از معرفی آنها غفلت کرد.

 مرادی خاطرنشان کرد: ۵۸ شبکه ماهواره‌ای کردزبان جامعه ما را تهدید می‌کنند که الگوسازی و توجه به ظرفیت‌هایی الگویی کردستان به نوعی بازدارندگی خواهد داشت.

ماه‌شرف خانم در سال ۱۲۲۶ قمری (برابر با ۱۱۸۴ خورشیدی و ۱۸۰۵ میلادی)، زمان حکومت امان‌الله خان والی اردلان در خانوادهٔ اهل فرهنگ قادری در سنندج به دنیا آمد و به تحصیل و تربیتش همت گماشتند و بر خلاف سنت دیرین و جاری زمان، او را هم‌سطح با مردان به آموختن علوم متداول زمان تشویق و ترغیب نمودند. 

دیری نگذشت که این ماه‌شرف در ردیف ادیبات و سخن‌سنجان قرار گرفت.

مستوره با ذوق و قریحهٔ شعریش توانست با سرودن قصائد نغز و غزلیات آبدار با شاعران نامدار زمان خود مقابله کند و در تاریخ‌نویسی پابه‌پای مورخین جلوه نماید. میرزا علی‌اکبر منشی دیوان غزلیات مستوره کردستانی را بیست‌هزار بیت دانسته‌ است. 

ماه‌شرف خانم به عنوان اولین زن تاریخ‌نگار زن جهان اسلام مطرح است. دیوان اشعار، تاریخ اردلان و عقاید مستوره از جمله تالیفات این بانوی کردستانی است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • قرارداد یکی از بدترین خریدهای تاریخ میلان در انتهای فصل به پایان می‌رسد
  • واکنش نشریۀ 29 ساله به حذف سریال «حشاشین» از شبکۀ نمایش خانگی/ علاقه ایرانیان به داستان حسن صباح تاریخی است؛ نسازی، می‌سازند(+ جلد)
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • ۱۳ میلیون دلار برای القای تاریخچه ترور و کشتار به ایران و مذهب شیعه | جعل تاریخ در سریال حشاشین
  • بازیگر قدیمی سینما به کما رفت + عکس
  • آغاز پیش‌تولید سریال «مستوره اردلان» در کردستان
  • علت ممنوعیت سریال مصری حشاشین؛ تحریف تاریخ ایران
  • رمزگشایی ناقص از یک ملاقات تاریخ ساز